Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)

de xana in Peste, 10 Iul 2013 | 7487 vizualizari

 

In Portugalia se gasesc sute de retete de cod si fiecare cu mai multe variante. Aceasta e una din preferatele mele si am incercat-o de cateva ori pana am gasit combinatia de ingrediente si cantitati care sa ma multumeasca. Ca fapt divers, pe aici se spune ca acest peste este foarte bun pentru mamele care alapteaza, iar eu si baietelul meu de 3 luni si jumatate confirmam :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru pataniscas:
  • cca 200gr de cod
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • 110gr faina
  • cca 100ml bere
  • patrunjel
  • 1 varf de lingurita nucsoara praf
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Pentru pilaf:
  • 120gr orez cu bobul lung
  • apa, de 4 ori cantitatea orezului
  • 1 ceapa medie
  • 1 catel de usturoi(generos)
  • 2 rosii medii(eu am pus din conserva)
  • jumatate de ardel rosu
  • 1 lingurita rasa de boia de ardei(dulce)
  • sare si piper
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos):

Codul se fierbe, se curata de oase si piele si se faramiteaza. Ceapa se inmoaie in putin ulei de masline, fara a se rumeni. Batem oul cu 2-3 linguri de apa unde a fiert pestele si adaugam faina si bere treptat pana se formeaza o pasta, ca cea pentru clatite.  Se adauga pestele, nucsoara, patrunjel tocat, sare si piper. Cu ajutorul a doua linguri se distribuie in tigaia incinsa cu ulei de masline si se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc si se scot pe un servetel pentru a indeparta excesul de ulei.

Pilaful: Ceapa, usturoiul si rosiile se taie marunt, iar ardelul fasii. Intr-o oala se pune uleiul de masline si ceapa si se caleste, fara ca ceapa sa prinda pea multa culoare, se adauga usturoiul, amestecam, apoi ardelul si boiaua, dupa 2 minute rosiile. Lasam la calit cam 3-4 minute si adaugam orezul, il amestecam bine si turnam apa. Se lasa la foc mediu pana e orezul e fiert, iar din cand in cand se amesteca, pentru a nu se prinde de fundul oalei.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Codului ii e de ajuns 5 minute sa fiarba, de cand apa incepe sa dea in clocot.

2

Nu e nevoie de prea mult ulei de masline pentru a praji chiftelutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cod cu pilaf de ardei(Pataniscas de bacalhau com arroz de pimentos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

xana 1

12.08.2013, 10:47

Multumesc mult, Mihaela!

babi5 1

21.08.2013, 22:04

xana 1

22.08.2013, 00:03

babi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste